Meddelanden‎ > ‎

BTCC Cup 2014-2015 avgjord

skickad 27 aug. 2015 11:46 av Henrik Ossiansson
Sista racet i BTCC Cup 2014-2015 avgjordes i april. Godo Racing visade än en gång vart skåpet skulle stå genom att inte bara ta hem teammästerskapet utan även ta hem guld och silvermedaljen. Men den här gången var det inte Martin Godolakis som stod överst på pallen utan hans bror Erik Godolakis som följde upp sin vinst i Race of Champions och vann med en imponerande ledning. Erik var ohotad inför sista kvällen och det har inte hänt på många år.
Kampen om andra platsen var desto jämnare och Martin låg på samma poäng som nykomlingen Richard Nilsson (Team SSR) inför sista kvällen. Även Conny Näslund (Team SSR) låg inom räckhåll för silvermedaljen.
Efter 3 race så hade Martin plockat 2 poängs marginal och kunde lägga till en silvermedalj till sina meriter.
Conny tog in 4 poäng men det räckte inte utan det var Richard som fick gå hem med bronsmedaljen.
Richard och Connys poäng räckte dock till för att ta Team SSR till en andra plats i teammästerskapet.
Förra årets silvermedaljör Henrik Ossiansson hade en otursförföljd säsong och fick nöja sig med en sjätteplats efter sin teamkamrat Kent Bredesen, tillsammans tog de hem tredje platsen i teammästerskapet.

Hela 19 förare var anmälda och det var jämnt även längre ner i fältet. BTCC reglerna med 3 race, vikt och däckregler var uppskattade. Säsongen som använde realtidsväder höll sig rätt torr med endast regn i kval.

Comments