Meddelanden‎ > ‎

Säsongspremiären avklarad

skickad 25 okt. 2012 12:38 av Henrik Ossiansson
Igår utspelade sig säsongspremiären av Megane Trophy Cup 2012-2013. Det var blandat gäng som kom till start, några med väl injusterade bilar och adrenalin ut i tänderna och några som inte lyckats få några test timmar att tala om. SMHI hade återigen haft fel med prognosen och hade lovat strålande väder men istället kom det en regnskur precis när det var dags till start. Regnskuren gjorde teamen osäkra på strategin och halva gänget bytte till regndäck.
Regnet varade dock inte länge efter start och regnet byttes mot en strålande sol till förtret för halva gänget.

Wanker Racings ena bil har haft stora problem under försäsongen och Robert Johnsson hade inte fått många varv i bilen innan säsongstart. Teamkamraten Bertil Wallen's bil hade dock fungerat utmärkt och man kan misstänka att en viss kunskapsöverföring skett för när det väl kom till kval så briljerade Robert och plockade hem pole position 12 hundradelar före Henrik Ossiansson.

Efter start blev det väldigt mycket positionsbyten då halva gänget halkade omkring på slicks medan andra gänget strax därefter tvingades byta till slicks. Tidigt i loppet krokade Robert och Henrik ihop och där Henrik drog nitlotten och skickades ner till en sista plats. Efter ytterligare en incident vid depåinfarten bröt Henrik strax därefter.
Robert kunde profilera imål med hela 51 sekunder försprång till teamkamraten Bertil Wallen. Nykomlingen Mats Larsson plockade en trevlig bronsplats i sitt premiärlopp.

I andra loppet blev det mer städat, Startordningen i andra loppet baserades på bästa varvtid i första loppet och det var ingen fördel för Henrik som fick starta som 11'a. Han fick dock till en dunderstart och efter bland annat en ihopkrokning mellan Bertil och Mats lyckades Henrik ta sig snabbt upp på en tredje plats där han kunde börja jaga Martin och Robert. Efter ett tiotal varv lyckades Henrik ta sig förbi Martin som fick problem vid en varvning. Henrik kunde därefter satsa på Robert och tog in en hel del på honom. Henrik och Robert gick i depå samtidigt men Henrik skippade däcksbytet och kom ut före Robert. Robert snurrade strax därefter och tappade ett antal placeringar. Martin gjorde ett mycket bra depåstopp och kom ut före Henrik med 1.5s försprång. Sen var det en hårdkamp de sista tio varven där de båda bytte plats två gånger innan Martin på sista varvet lyckades åka av och Henrik kunde köra i mål som vinnare. Martin tog sig i mål som 2'a före sin bror Erik Godolakis på en tredje plats 18s efter Henrik.

Flest poäng skrapade Robert ihop som därmed tar ledningen i tabellen. Tillsammans med Bertils fina andra plats plockade Wanker Racing ihop till flest poäng och de fick därmed med sig teampokalen också.

Om två veckor går nästa race av stapeln och då bär det av till Malaysia.


Comments