Meddelanden‎ > ‎

Slutresultat Radical Challenge 2019-2020

skickad 7 sep. 2020 11:56 av Henrik Ossiansson
Den 1/4 kördes den sista och avslutande omgången av Radical Challenge 2019-2020, anordnat av G.I.R.L. (Göteborg Internet Racing League), Sveriges officiella liga i rFactor2 i samarbete med Svenska Bilsportsförbundet. Totalt 18 förare var med och tävlade om titeln. Säsongen sträckte sig från senhösten till våren med 10 tävlingstillfällen och 20 race. 
Mycket var nytt till denna säsongen, ny bil, nya banor/bansträckningar, nya regler. Det tog ett tag för förarna att kräma ut det lilla extra ur bilarna. Bilarna är lättkörda i standardsättning och passar alla men för att kunna konkurrera i toppen behövdes det skruvas lite och tummas lite på stabiliteten för att få ut mer toppfart, men det fick inte ske på bekostnad på däckslitage, då ena loppet var ett 50min långlopp. Det nya regelverket (direkt taget från verklighetens regler) gjorde att alla körde med samma förutsättningar och samma vikt på bilen men ett ganska unikt handikapps system gav extra depåtid för de snabbaste förarna. Regelverket var nog bidragande till att det här var den första säsongen någonsin utan en enda protest(!) Hela 7 olika förare tog en eller flera första platser. 

bild.png
bild.png

Men den som såg till att ta hem flest poäng och ta hem guldpokalen var veteranen Kent Bredesen (Ossicon Motorsport) som har varit och nosat i toppen flera gånger under de 11 åren han varit med i G.I.R.L. , men det första gången han kom hela vägen till toppen. Men nu var det dags, Kent har gått från klarhet till klarhet och plockade i höstas även hem 2019 års Race of Champion. Stabilt kört med 4 vinster, 5 andraplatser och 2 tredjeplatser samlade han ihop en skaplig ledning och behövde bara komma i mål sista kvällen för att ta hem en välförtjänt totalseger.

bild.png
          bild.png

En annan som nosat på totalsegern ett flertal gånger är Kents teamkamrat Henrik Ossiansson. Huvudsäsongen vann han seriens första säsong 2009 och har sedan dess jagat en ny serievinst och ett flertal gånger kommit tvåa, så också den här gången. Vem som skulle få gå hem med silverpokalen avgjordes dock inte förrän i sista loppet efter hård kamp med Martin Godolakis. Henrik hade en del strul i början av säsongen, klättrade starkt mot slutet av säsongen men nådde inte ända fram till en serievinst den här gången heller.

bild.pngbild.png

På tredje plats kom Martin Godolakis (Godo Racing), också en veteran i serien sedan andra säsongen 2010. Martin har tagit hem serien två gånger tidigare men fick denna gången se sig besegrad av Ossicon Motorsports båda förare.

Årets nykomling i G.I.R.L. blev Mikael Paulsa som klättrade till en sjätteplats i totalen och fick med sig en vinst och en tredje plats.

Här är den slutgiltiga tabellen:
PosFörareTeamPoäng
1Kent BredesenOssicon Motorsport695
2Henrik OssianssonOssicon Motorsport662
3Martin GodolakisGodo Racing643
4Bertil WallenFlat Out Racing599
5Jonas LagessonFlat Out Racing550
6Mikael PalusaNordic Sim Gear475
7Mattias NorlingSSR Backmarkers468
8Filip GustafssonNordic Sim Gear441
9Eric StranneIce Cold Racing393
10Mats LarssonSMV Racing392
11Johan JaureliusSMV Racing356
12Erik GodolakisGodo Racing278
13Ainis NoritisSSR Backmarkers254
14Tobias OlssonIce Cold Racing179
15Kevin OscarsonWest-End Motorsport60
16Lars AnderssonNorth Coast Racing56
17Anders KarlssonNorth Coast Racing14
18Patrik OttossonObbon Racing0


Comments